Mule w rieslingu

Mule w rieslingu
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.35)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 2 szklanki Rieslinga
  • 1 łyżka musztardy diżońskiej
  • 2 cebule
  • posiekane
  • 2 ząbki czosnku
  • posiekane
  • 2,5 kg muli
  • umytych
  • oczyszczonych i przebranych
  • 2 szklanki młodziutkiego szpinaku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wlej wino do dużego garnka, dodaj musztardę, cebulę i czosnek, wymieszaj. Na koniec dodaj mule. Postaw na dużym ogniu i przykryj bardzo dobrze dopasowaną pokrywką. Gotuj, bez odkrywania, przez jakieś 5 minut, aż muszle się pootwierają. Obierz mule, skorupki wyrzuć, a mięso odstaw na bok. Odrzuć wszystkie nieotarte mule. Przecedź bulion do czystego garnka. Podgrzej go i dodaj z powrotem mięso muli. Kiedy już będzie ciepłe, dodaj szpinak i mieszaj, aż zmięknie. Podawaj w szerokich miskach z grzankami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA