Miętowe pure z groszku
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.73)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
Składniki:
- 1 szklanka mrożonego groszku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- ½ szklanki wody
- sól i pieprz
- 1 mały pęczek listków mięty
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W małym rondlu zagotować groszek, wodę i oliwę. Doprawić solą i pieprzem. Gotować ok. 5 minut, aż groszek będzie jasnozielony i nie będzie surowy w środku. Zdjąć z ognia, dodać listki mięty. Zmiksować w blenderze na gładką masę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W