Miętowe pure z groszku

Miętowe pure z groszku
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.73)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W małym rondlu zagotować groszek, wodę i oliwę. Doprawić solą i pieprzem. Gotować ok. 5 minut, aż groszek będzie jasnozielony i nie będzie surowy w środku. Zdjąć z ognia, dodać listki mięty. Zmiksować w blenderze na gładką masę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA