Marynowane zielone pomidory
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przetwory
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
Składniki:
- 4 szklanki zielonych pomidorów
- pokrojonych na cząstki
- 1½ szklanki białego octu winnego
- 1 szklanka wody
- ½ szklanki cukru
- 1 cebula
- pokrojona w plasterki
- 4 ząbki czosnku
- pokrojone w plasterki
- 1 łyżka nasion gorczycy
- 1 łyżka soli
- 6 ziaren czarnego pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Włóż pomidory do słoików. Pozostałe składniki zagotuj i zalej pomidory płynem z przyprawami. Odstaw do ostygnięcia, a następnie wstaw do lodówki. Marynowane pomidory można przechowywać do 3 miesięcy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia Ameryki Północnej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W