Malinowy pain perdu
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 1 mała chałka pokrojona na 8 kawałków
- 2 jajka
- łyżka cukru pudru
- laska wanilii
- 100 ml śmietany kremówki
- maliny
- masło do smażenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszaj w misce jajka, cukier puder i śmietanę. Dodaj do mikstury nasiona wanilii. Namocz wszystkie kawałki bułki. Rozgrzej masło na patelni aż się spieni. Usmaż chałkę. Powinna się zrobić brązowa i chrupiąca z wierzchu. Nałóż po dwa kawałki na talerz i posyp świeżymi malinami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W