Makaron z krewetkami

Makaron z krewetkami
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 28)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski, Owoce morza
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotować wodę w dużym garnku. Dodać dużą szczyptę soli i makaron. Ugotować makaron al dente i odcedzić, zachowując ½ szklanki wody. Rozgrzać dużą patelnię na dużym ogniu. Wlać 1½ łyżki oliwy. Dodać krewetki, oprószyć je solą i pieprzem. Po 2 minutach odwrócić krewetki na drugą stronę. Dodać resztę oliwy, czosnek i chili. Smażyć 1-2 minut, cały czas mieszając, aby nie przypalić czosnku. Dodać wino, skórkę i sok z cytryny, wodę z makaronu. Gotować 1-2 minut, aż wino trochę odparuje i sos zgęstnieje. Dodać makaron i pietruszkę, dokładnie wymieszać. Podawać polane oliwą i posypane suszonym chili.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA