Krewetki z chili

Krewetki z chili
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.20
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 24)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Ilość osób:
2

Przygotowanie:

Składniki:
500 g obranych, oczyszczonych krewetek
1 posiekana czerwona cebula
1 pokrojona czerwona papryka
4 posiekane ząbki czosnku
1 łyżka posiekanego imbiru
olej
1 łyżka sambal oelek
2 posiekane chili
1 łyżka kecap manis
pół filiżanki wody
2 łyżki skrobi kukurydzianej rozmieszanej z wodą
pół filiżanki posiekanej natki kolendry
ćwierć filiżanki posiekanej dymki
sól

Przygotowanie:
Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę, czosnek i imbir. Dodać paprykę i krewetki. Dołożyć kecap manis, chili i sambal. Przyprawić solą i pieprzem. Dolać wody, żeby powstał sos. Kiedy krewetki będą ugotowane, zagęścić sos skrobią z wodą, dodać dymkę i kolendrę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA