Makaron „pistou”

Makaron „pistou”
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.1)
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W osolonej wodzie gotować makaron przez 3 minuty. Gotować przez trzy minuty. W tym czasie przygotować sos. Do miski wrzucić kapary i oliwki, posypać odrobiną chili w proszku. Wsypać garść posiekanej natki pietruszki i skórkę otartą z cytryny, wlać sok wyciśnięty z połówki cytryny. Dodać rozgniecione 2-3 ząbki czosnku i oliwę, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Makaron odcedzić na durszlaku i włożyć do miski z sosem, potrząsnąć, tak, aby składniki się wymieszały. Dodać starty parmezan. Wymieszać tak, aby dodatki znalazły się na wierzchu makaronu, posypać po wierzchu startym parmezanem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA