Makaron „pistou”
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.1)
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- makaron spaghetti nitki
- 1-2 łyżeczki kaparów
- czarne oliwki
- chili w proszku
- natka pietruszki
- cytryna
- 2-3 ząbki czosnku
- oliwa
- liście rukoli
- tarty parmezan
- ser pecorino
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W osolonej wodzie gotować makaron przez 3 minuty. Gotować przez trzy minuty. W tym czasie przygotować sos. Do miski wrzucić kapary i oliwki, posypać odrobiną chili w proszku. Wsypać garść posiekanej natki pietruszki i skórkę otartą z cytryny, wlać sok wyciśnięty z połówki cytryny. Dodać rozgniecione 2-3 ząbki czosnku i oliwę, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Makaron odcedzić na durszlaku i włożyć do miski z sosem, potrząsnąć, tak, aby składniki się wymieszały. Dodać starty parmezan. Wymieszać tak, aby dodatki znalazły się na wierzchu makaronu, posypać po wierzchu startym parmezanem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W