łosoś w garnuszku
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.30)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 2 szklanki soku pomarańczowego
- 1 czerwona cebula
- posiekana
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki kaparów
- 2 filety z łososia (po ok.175g)
- bez skóry
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wlej sok pomarańczowy do niedużego rondla i doprowadź do wrzenia. Dodaj cebulę, oliwę, oraz kapary i gotuj na wolnym ogniu przez jakieś 5 minut, aż płyn zredukuje się do połowy. Dodaj łososia i dopraw solą i pieprzem. Przykryj szczelną przykrywką i gotuj przez kolejne 5 minut. Pamiętaj, żeby nie podnosić przez ten czas pokrywki, bo łosoś będzie się tak naprawdę gotował na parze.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W