Łosoś teriyaki
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nowe imperium kulinarne (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia japońska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 porcje filetu z łososia
- bez skóry (po 200 g)
- 1 łyżka oleju słonecznikowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Składniki sosu umieścić w misce i mieszać, aż cukier się rozpuści. Łososia ułożyć w szklanym naczyniu, zalać połową sosu, przykryć folią i wstawić do lodówki na przynajmniej 3-4 godziny, a najlepiej na noc. Resztę sosu wlać do rondelka i gotować ma małym ogniu ok. 20 minut, aż zgęstnieje.
Rozgrzać piekarnik do temperatury 250°C. Przełożyć łososia do żaroodpornego naczynia, posmarować z wierzchu olejem, wstawić do piekarnika i piec 10-12 minut. Wyłożyć łososia na talerze, polać sosem, udekorować i podać z sałatką z fasolki szparagowej (osobny przepis).
Rozgrzać piekarnik do temperatury 250°C. Przełożyć łososia do żaroodpornego naczynia, posmarować z wierzchu olejem, wstawić do piekarnika i piec 10-12 minut. Wyłożyć łososia na talerze, polać sosem, udekorować i podać z sałatką z fasolki szparagowej (osobny przepis).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W