Leniwe
Oceń przepis:
48 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 2 odc. 10
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Masło ucieramy z żółtkami najlepiej mikserem, dodajemy sól. W wysokiej misce łączymy z twarogiem. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z masą serową, na koniec dodajemy mąkę i łączymy. Na podsypanej mąką stolnicy formujemy wałeczki i kroimy. Gotujemy w osolonym wrzątku ok. 3 minut od wypłynięcia. Na patelni rozgrzewamy masło, wsypujemy bułkę tartą. Prażymy na złoty kolor. Polewamy gorącą bułeczką ugotowane kluski i posypujemy cukrem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA