Leniwe
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA 2 odc. 10
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 500 g twarogu
- 3 jaja
- 3 łyżki miękkiego masła
- 150 g mąki
- sól
- ½ szklanki bułki tartej
- 2-3 łyżki cukru trzcinowego
- ok. 100 g masła do zrumienienia bułki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Masło ucieramy z żółtkami najlepiej mikserem, dodajemy sól. W wysokiej misce łączymy z twarogiem. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z masą serową, na koniec dodajemy mąkę i łączymy. Na podsypanej mąką stolnicy formujemy wałeczki i kroimy. Gotujemy w osolonym wrzątku ok. 3 minut od wypłynięcia. Na patelni rozgrzewamy masło, wsypujemy bułkę tartą. Prażymy na złoty kolor. Polewamy gorącą bułeczką ugotowane kluski i posypujemy cukrem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W