Majonez truflowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Katarzyna Bosacka
- Seria kulinarna:
- Bosacka daje radę (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 1 jajko sparzone wrzątkiem
- sok z połówki cytryny
- szczypta cukru
- szklanka oliwy smakowej z aromatem trufli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Surowe jajko wbijamy do słoika, dodajemy sok z cytryny i delikatnie wlewamy oliwę truflową. Dodajemy szczyptę cukru.
Na dno słoika wkładamy końcówkę blendera ręcznego i włączamy na najniższe obroty, cały czas trzymając końcówkę przy denku słoika. Gdy powstanie emulsja, delikatnie unosimy końcówkę i blendujemy powoli całość.
Taki majonez przechowujemy w słoiczku do 7 dni w lodówce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W