Kurczak po kijowsku z groszkiem

Kurczak po kijowsku z groszkiem
Oceń przepis:
33 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 52)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia ukraińska

Składniki:

Panierka:
  • 100 g mąki
  • 2 jajka
  • 100 ml mleka
  • 400 g bułki tartej
  • oliwa
Groszek:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszać masło, czosnek i natkę pietruszki. Uformować wałeczek, owinąć w folię i zamrozić.
Piersi kurczaka naciąć i nafaszerować zmrożonym masłem z czosnkiem i pietruszką. Obtoczyć w mące, jajkach rozmąconych z mlekiem i bułce tartej. Obsmażyć na złoty kolor na rozgrzanej oliwie. Przełożyć do piekarnika i piec 8-12 minut. Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie, dodać groszek, miętę, rozmaryn i filiżankę wody. Ugotować do miękkości, następnie przyprawić solą i pieprzem. Podawać z kurczakiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA