Krakersy z cheddarem

Krakersy z cheddarem
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.63)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej
Ilość osób:
8

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 230 stopni C. W średniej wielkości misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodać cheddar i wymieszać. Wlać śmietankę i wymieszać tylko tyle, aby składniki się połączyły. Zagnieść ciasto. Rozwałkować na okrągły placek gruby na ok. 2 cm i pokroić na ósemki. Ułożyć na blasze, pieć 12-15 minut, aż będą rumiane z wierzchu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA