Krakersy z cheddarem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.63)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
- Ilość osób:
- 8
Składniki:
- 260 g mąki
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki soli
- 1 szklanka startego sera cheddaer
- 340 ml gęstej śmietanki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 230 stopni C. W średniej wielkości misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodać cheddar i wymieszać. Wlać śmietankę i wymieszać tylko tyle, aby składniki się połączyły. Zagnieść ciasto. Rozwałkować na okrągły placek gruby na ok. 2 cm i pokroić na ósemki. Ułożyć na blasze, pieć 12-15 minut, aż będą rumiane z wierzchu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W