Kotlety schabowe

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 7
Składniki:
- 2 grube kotlety schabowe
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka masła
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu. Wrzuć masło, wlej oliwę. Poczekaj, aż masło zbrązowieje. W tym czasie osusz mięso na papierowych ręcznikach kuchennych, dopraw solą i pieprzem. Połóż na patelni. Smaż przez 2 minuty po obu stronach. Zmniejsz płomień, szczelnie przykryj i duś przez 10 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W