Kokosowe tartinki z kremem czekoladowo-kokosowym
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.49)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- białko 2 jajek
- 2 szklanki słodzonych wiórków kokosowych
- ½ szklanki mleczka kokosowego
- 225 g czekolady deserowej
- posiekanej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 160 stopni C. Lekko ubij białko i wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Spryskaj foremki do mufinek olejem w sprayu i nałóż do każdej czubatą łyżkę kokosowej masy. Ugnieć, żeby masa szczelnie przykryła dno i ścianki foremek. Piecz 12-15 min, aż będą złociste. Odstaw do ostygnięcia nie wyjmując z foremek. Podgrzej mleczko kokosowe. Włóż kawałki czekolady do miski i zalej ciepłym mleczkiem. Mieszaj, aż czekolada się stopi, a mieszanina będzie jedwabiście gładka. Rozlej krem do foremek z kokosowego ciasta i wstaw do lodówki, żeby zastygł. Wyjmij tartinki z foremek przed samym podaniem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W