Kanapki z tuńczykiem

Kanapki z tuńczykiem
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.124)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Przekąski

Składniki:

  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 350 g tuńczyka ahi
  • sól i pieprz
  • 1 szklanka suszonych pomidorów z zalewy
  • sok i skórka z 1 cytryny
  • 6 filetów anchois
  • 2 dymki
  • pokrojone w spore kawałki
  • 12-20 mini pit lub innych bułeczek
  • przekrojonych wzdłuż na pół

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Żeliwną patelnię ustawić na dużym ogniu, wlać olej. Kiedy będzie gorący, tuńczyka oprószyć solą i pieprzem ze wszystkich stron i obsmażać przez 15-20 sekund z każdej strony. Tuńczyk powinien być w środku surowy. Ostrym nożem pokroić mięso w cienkie plastry. Suszone pomidory, skórkę i sok z cytryny, anchois i dymkę przełożyć do robota kuchennego i utrzeć na masę. Nie musi być gładka. Uzyskaną masą smarować połówki bułeczek, kłaść na nią plastry tuńczyka i przykrywać wierzchnią częścią bułki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA