Kanapki z tuńczykiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.124)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Przekąski
Składniki:
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 350 g tuńczyka ahi
- sól i pieprz
- 1 szklanka suszonych pomidorów z zalewy
- sok i skórka z 1 cytryny
- 6 filetów anchois
- 2 dymki
- pokrojone w spore kawałki
- 12-20 mini pit lub innych bułeczek
- przekrojonych wzdłuż na pół
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Żeliwną patelnię ustawić na dużym ogniu, wlać olej. Kiedy będzie gorący, tuńczyka oprószyć solą i pieprzem ze wszystkich stron i obsmażać przez 15-20 sekund z każdej strony. Tuńczyk powinien być w środku surowy. Ostrym nożem pokroić mięso w cienkie plastry. Suszone pomidory, skórkę i sok z cytryny, anchois i dymkę przełożyć do robota kuchennego i utrzeć na masę. Nie musi być gładka. Uzyskaną masą smarować połówki bułeczek, kłaść na nią plastry tuńczyka i przykrywać wierzchnią częścią bułki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W