Jajo po szkocku z wędzonym łupaczem
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes za stołem (odc.2)
- Trudność:
- trudne
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
Składniki:
- 175 g filetów ze złocicy
- pokrojonych w kostkę
- 4-6 jaj ugotowanych na twardo
- 1 białko
- sól i pieprz
- 75-125 ml śmietany
- sok z 1 cytryny
- 100 g wędzonego łupacza
- gorące mleko do zalania ryby
- tarta bułka i mąka do obtaczania
- rozkłócone jajko do zanurzania ryby
- olej roślinny do smażenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Filety złocicy wrzuć do malaksera. Dodaj solidną szczyptę soli. Zmiksuj na gładką masę, aż powstanie kula. Wyłącz urządzenie. Wlej jedno białko i dalej miksuj. Dolewaj śmietanę, miksując. Chodzi o osiągnięcie dość gęstej masy. Przełóż do miski. Dolej sok z cytryny. Dosyp pieprz, wymieszaj. Wędzonego łupacza zalej gorącym mlekiem. Gdy mleko wystygnie jest gotowy. Wyjmuj z mleka łyżką cedzakową. Osusz nadmiar płynu na papierowym ręczniku kuchennym. Podziel na kawałki. Dorzuć do musu i wymieszaj. Wstaw na godzinę do lodówki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W