Jagnięcina rogan josh

Jagnięcina rogan josh
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.8)
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

W miseczce wymieszać mąkę, chili, kolendrę, kardamon, imbir, gałkę muszkatołową i sól. Chili w proszku powinno stanowić połowę objętości mąki. Obtoczyć mięso w panierce i obsmażyć na oleju na blasze, na której będzie później pieczone. Zrumienione gicze przełożyć na talerz, na blachę wrzucić posiekaną cebulę, podsmażyć i wsypać resztki panierki. Dolać bulion z jagnięciny i jogurt, wsypać trochę roztartego kardamonu (bez łusek) i kilka nitek szafranu. Dodać pokrojone pomidory. Włożyć mięso, przykryć szczelnie blachę folią aluminiową i wstawić do piekarnika. Piec w temperaturze 185 stopni przez około dwie godziny. Podawać z gotowanym ryżem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA