Hinduski ser paneer

Hinduski ser paneer
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Przygotowanie:

Doprowadź do wrzenie mleko z solą. Gdy tylko się zagotuje, zdejmij z ognia, wlej sok z cytryny. Odstaw na ok. 15 minut. Durszlak wyłóż kilkakrotnie złożoną ściereczką z tetry, wlej płyn. Zwiąż i powieś nad miską, żeby przez kilka godzin obciekał. Rozwiń supeł, ale, ale pozostaw serze w ściereczce. Połóż na ser talerzu, przykryj drugim. Wstaw do lodówki i dociśnij słoikiem lub innym ciężarkiem. Zostaw na kilka godzin lub całą noc. Zdejmij ciężarek i talerz, rozwiń ser. Zajadaj paneer domowej roboty!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA