Hamburger z kurczaka w chili
Oceń przepis:
Przygotował:
Donna Hay
- Seria kulinarna:
- Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Przekąski
Składniki:
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku
- 1 łyżeczka płatków suszonego chili
- 2 filety z piersi kurczaka po 200 g
- sprawione i przekrojone w poprzek
- 2 bułki przekrojone na pół
- liście rukoli
- do przybrania
- ¼ szklanki (85 g) gotowego majonezu
- 1 łyżka soku z cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przygotować majonez cytrynowy. W misce wymieszać majonez z sokiem z cytryny.
Połączyć oliwę, paprykę w proszku i chili. Zalać kurczaka. Mocno rozgrzać grill lub żeliwną patelnię rowkowaną. Smażyć kurczaka po 2 minuty z każdej strony. Bułki posmarować majonezem cytrynowym. Przełożyć liśćmi rukoli i kawałkami kurczaka.
Połączyć oliwę, paprykę w proszku i chili. Zalać kurczaka. Mocno rozgrzać grill lub żeliwną patelnię rowkowaną. Smażyć kurczaka po 2 minuty z każdej strony. Bułki posmarować majonezem cytrynowym. Przełożyć liśćmi rukoli i kawałkami kurczaka.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W