Grillowany bakłażan z ricottą

Grillowany bakłażan z ricottą
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Anne Burrell

Seria kulinarna:
Sekrety szefowej kuchni (odc. 19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej grill. Plastry bakłażana obficie posmaruj oliwą i oprósz solą. Umieść je na rozgrzanym grillu. Opiekaj z obu stron aż staną się miękkie, plastyczne i ładnie zrumienione. Zdejmij z grilla i ostudź. Kiedy już nie będą parzyć, pokrój je w grubą kostkę i umieść w misce. Dodaj ricottę, ocet, oregano, parmezan oraz płatki chili i zamieszaj. Dopraw solą. Na grillu z obu stron opiecz kromki pieczywa. Natrzyj każdą kromkę surowym czosnkiem i lekko posmaruj oliwą.
Nakładaj bakłażan na kromki pieczywa.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA