Grillowana rolada wołowa z pesto z suszonych pomidorów
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 1 duża łata wołowa
- 6 plastrów szynki parmeńskiej
- 225 g suszonych pomidorów w oliwie, osuszonych
- 325 ml słoik kaparów, osuszonych
- 1 łyżka ziarnistej musztardy
- 1 pęczek natki lub bazylii
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ułóż łatę na wytrzymałej desce lub stolnicy, przykryj kilkoma warstwami folii spożywczej i rozbij. Nadaje się do tego ciężki tłuczek albo spód patelni. Mięso musi być równo rozpłaszczone i podwoić wielkość, aż otrzymasz prostokąt 30 x 20 cm. Zajmuje to sporo czasu. Najlepiej położyć deskę na podłodze, żeby nie uszkodzić blatu. Ułóż plastry szynki na mięsie, tak żeby zachodziły na siebie i dociśnij. Do robota kuchennego wrzuć pomidory, kapary i musztardę. Zmiksuj na gładką masę. Dodaj natkę, miksuj używając funkcji „pulsowanie”. W razie potrzeby dolej nieco oliwy, aby powstała masa, którą można rozsmarować. Wyłóż na plastry szynki, pozostawiając 2,5 cm brzeg na górze mięsa. Zwijaj ciasno od dołu, aby powstał rulon o długości 30 cm. Podziel na 6 - 8 grubych plastrów. Każdy zepnij wykałaczką. Posmaruj oliwą grill, roladki piecz przez 5 minut po obu stronach.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W