Grillowana pizza
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.51)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pizza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 porcja kupnego ciasta na pizzę
- przecięta na pół
- 3 łyżki oliwy z oliwek (ew. czosnkowej)
- ¼ szklanki pesto
- 8 plasterków mozzarelli
- świeżo zmielony czarny pieprz
- gruba kamienna
- 2 pomidory
- pokrojone na cienkie plasterki
- ½ szklanki fety
- pokruszonej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej grill, lub patelnię grillową. Rozciągnij i rozgnieć jedną połowę ciasta, żeby powstał z niego spory placek o kształcie koła lub elipsy. Nasmaruj jedną stronę oliwą i połóż nasmarowaną stroną na grillu. Smaż przez 2 minuty, aż trochę wyrośnie, stwardnieje i odznaczy się kratka grilla. Przewróć, posmaruj pesto i rozłóż na wierzchu mozzarellę. Posyp solą i pieprzem i grillu, aż ser się rozgrzeje, a spód będzie usmażony, potrwa to ze 2-3 minuty. Powtórz to samo z drugą połową ciasta, ale na wierzch rozłóż pomidory i posyp pokruszoną fetą. Podawaj od razu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W