Grillowana kanapka z szynką i serem

Grillowana kanapka z szynką i serem
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.34)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
3

Składniki:

  • 6 kromek pieczywa pełnoziarnistego
  • 3 łyżki musztardy diżońskiej
  • 3 plasterki dobrej szynki
  • 3 grube plastry sera cambozola
  • 3 łyżki masła

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozsmaruj musztardę na 3 kromkach, na każdą połóż po plasterku szynki i sera. Przykryj pozostałymi kromkami i posmaruje obie zewnętrzne strony wszystkich kanapek masłem. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Smaż kanapki po 2 minuty z każdej strony, aż będą złoto-brązowe, a ser się stopi.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA