Smażone filety z dorady podane z gnocchi
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rozgryza Chorwację (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia chorwacka
Składniki:
- 4 małe filety z dorady
- dobra oliwa z oliwek
- 1 opakowanie gnocchi
20 dag pomidorków koktajlowych
- 3 posiekane małe cebulki dymki
- 4 ząbki zmiażdżonego czosnku
- ½ marchewki
- kilka gałązek rozmarynu
- białe wino
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pomidorki pokrój na pół i wrzuć do rondla. Dodaj posiekaną cebulkę oraz czosnek i oliwę. Dorzuć marchewkę posiekaną w kosteczkę. Smaż około 10 minut, aż warzywa zmiękną.
Dodaj obgotowane gnocchi, rozmaryn i białe wino. Duś, aż powstanie piękny aksamitny sos. Na końcu dodaj słodko-gorzką konfiturę z kumkwata – opcjonalnie.
Rybę obtocz w mące i obsmaż na rumiany kolor. Serwuj z gnocchi w sosie.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Kuchnia chorwacka
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W