Gorący Garnek z Lancashire
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 500 g jagnięciny
- 150 g pokrojonej w kostkę marchewki
- 150 pokrojonej w kostkę brukwi
- 150 g pokrojonego w kostkę selera
- 3 posiekane cebule
- 0,5 litra bulionu jagnięcego
- 4 duże cienko pokrojone ziemniaki
- 3 gałązki tymianku
- 25 g masła
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Duś warzywa na maśle aż zmiękną. Zdejmij je z patelni i wrzuć na nią jagnięcinę. Smaż mięso przez około 5 minut. W tym czasie podgrzej bulion. Wrzuć wszystkie składniki potrawy do jednego naczynia, wymieszaj mięso i warzywa i przypraw je tymiankiem. Zalej wszystko bulionem. Przykryj warstwą pokrojonych w cienkie plasterki ziemniaków, ugnieć i połóż jeszcze jedną warstwę ziemniaków. Dopraw do smaku i piecz w 160 stopniach przez 90 minut aż jagnięcina zrobi się miękka, a ziemniaki złote i chrupiące.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia brytyjska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W