Gofry Michele
Oceń przepis:
Przygotował:
Julie Andrieu
- Seria kulinarna:
- Francuskie wędrówki Julie (odc. 62)
- Trudność:
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka, Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 12
Składniki:
-
250 gr śmietany świeżej
- 75 gr mąki
- 50 gr cukru
- 1/2 szklanki wody
- 1 laska wanilii
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
1. Posmaruj oliwą gofrownicę i postaw na ogniu lub w kominku. Nagrzej ją.
2. Przygotuj ciasto. Wymieszaj śmietanę, mąkę, cukier i ziarna wanilii. Dobrze wymieszaj. Gdy gofrownica będzie gorąca, otwórz ją i wlej małą chochelkę ciasta na dolną połowę. Zamknij gofrownicę i postaw na ogniu lub na żarze. Piecz 30 sekund na jednej stronie. Otwórz gofrownicę i zwiń gofra w rulon. Usmaż wszystkie, aż zabraknie ciasta.
Rada Julie :
Gofry przechowuj w metalowym pudełku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W