Gofry Michele

Gofry Michele
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Julie Andrieu

Seria kulinarna:
Francuskie wędrówki Julie (odc. 62)
Trudność:
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka, Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
12

Składniki:

  • 250 gr śmietany świeżej

  • 75 gr mąki
  • 50 gr cukru
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 laska wanilii

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

1. Posmaruj oliwą gofrownicę i postaw na ogniu lub w kominku. Nagrzej ją.
2. Przygotuj ciasto. Wymieszaj śmietanę, mąkę, cukier i ziarna wanilii. Dobrze wymieszaj. Gdy gofrownica będzie gorąca, otwórz ją i wlej małą chochelkę ciasta na dolną połowę. Zamknij gofrownicę i postaw na ogniu lub na żarze. Piecz 30 sekund na jednej stronie. Otwórz gofrownicę i zwiń gofra w rulon. Usmaż wszystkie, aż zabraknie ciasta.
 
Rada Julie :
Gofry przechowuj w metalowym pudełku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA