Gęsia wątróbka z borowikami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 2-3 gałązki tymianku lub kwiaty tymianku
- 2 ząbki czosnku
- 700 g foie gras
- 200 g borowików
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 150°C. Rozgrzej patelnię. Ale nie wlewaj oliwy. Wrzuć tymianek i ząbki czosnku w całości na suchą patelnię. Dodaj kawałek gęsiej wątróbki i smaż wszystko przez około 2 minuty. Połóż resztę wątróbki na patelnię. Przewracaj ją co jakiś czas, żeby upiekła się równo z każdej strony. Smaż przez 6-7 minut i zdejmij z patelni. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Wstaw do piekarnika na 20 minut. Na tłuszczu, który został na patelni usmaż borowiki. Zdejmij je i odsącz z nadmiaru tłuszczu. Wyjmij wątróbkę z piekarnika i odłóż na 10 minut, żeby doszła, zanim ją pokroisz.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W