Gazpacho z melona i sałatka z ogórka
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia hiszpańska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
Składniki gazpacho:
- 1 duży, dojrzały melon miodowy, bez skórki i nasion, pokrojony
- 2 kromki czerstwego chleba, pokrojone w kostkę
- 120 ml oliwy z pierwszego tłoczenia
- 60 ml octu z sherry
- 85 g prażonych migdałów
- sól do smaku
Składniki sałatki:
- 1 ogórek-wąż, pokrojony w 1cm kostkę
- 2 starte marchewki
- 4 dymki, pokrojone w cienkie plasterki
- sok i skórka z 1 cytryny
- 1 łyżka tartego imbiru
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka oliwy
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wrzuć kawałki melona do miksera i zmiksuj. Dodaj chleb, oliwę, ocet, migdały i sól. Zmiksuj na gładką zupę. Wrzuć do miski wszystkie składniki sałatki i wymieszaj. Nalej zupę do miseczek, na środek nałóż łyżkę sałatki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W