Gazpacho
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.58)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia hiszpańska
Składniki:
- 6 dojrzałych soczystych pomidorów
- 1 szklanka soku pomidorowego
- 1 czubata łyżka przecieru pomidorowego
- sól
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka czerwonego octu winnego
- 1 czerwona słodka papryka bez pestek
- pokrojona w drobną kostkę
- 1 świeży ogórek
- pokrojony w kostkę albo starty na tarce o dużych oczkach
- 1 czerwona cebula
- obrana i pokrojona w dużą kostkę
- 1 marchewka
- obrana i starta na tarce o dużych oczkach
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zmiksuj pomidory i wymieszaj w dużej misce z sokiem i przecierem. Dodaj dużą szczyptę soli i oliwę, a następnie ocet. Dodaj warzywa, wymieszaj wszystkie składniki, a przed podaniem wstaw miskę do lodówki na 1 godz.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W