Gazpacho

Gazpacho
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.58)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia hiszpańska

Składniki:

  • 6 dojrzałych soczystych pomidorów
  • 1 szklanka soku pomidorowego
  • 1 czubata łyżka przecieru pomidorowego
  • sól
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka czerwonego octu winnego
  • 1 czerwona słodka papryka bez pestek
  • pokrojona w drobną kostkę
  • 1 świeży ogórek
  • pokrojony w kostkę albo starty na tarce o dużych oczkach
  • 1 czerwona cebula
  • obrana i pokrojona w dużą kostkę
  • 1 marchewka
  • obrana i starta na tarce o dużych oczkach

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zmiksuj pomidory i wymieszaj w dużej misce z sokiem i przecierem. Dodaj dużą szczyptę soli i oliwę, a następnie ocet. Dodaj warzywa, wymieszaj wszystkie składniki, a przed podaniem wstaw miskę do lodówki na 1 godz.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA