Garam masala
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: Po-smak świata z Gosią Molską
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 10 suszonych chilli
- laska cynamonu
- kilka liści curry
- 2 łyżki ziaren kolendry
- 2 łyżki ziarenek kminu
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego
- 1 łyżeczka goździków
- 1 łyżeczka nasion kozieradki
- 1 łyżeczka nasion czarnej gorczycy
- 1/4 łyżeczki sproszkowanego chilli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
w Woku prażymy całe papryczki chilli, cynamon i liście curry (2 minuty). dodać kolendrę, kmin, kozieradkę i gorczycę. Prażyć 7 minut. Wystudzić. Utrzeć na proszek.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W