Fasola z syropem klonowym
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.96)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
Składniki:
- 2 szklanki osączonej niedużej fasoli (np. flażoletki)
- namoczonej uprzednio przez noc
- 2 szklanki syropu klonowego
- 4 plastry boczku
- pokrojonego w kostkę
- 1 duża cebula
- obrana i pokrojona w kostkę
- 1 łyżeczka suszonego imbiru
- 1 łyżka mielonej gorczycy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Nagrzej piekarnik do 150 stopni C. Wsyp fasolę do rondla i wlej tyle wody, by ją przykryła. Zagotuj, zmniejsz intensywność ogrzewania i doprowadź fasolę do miękkości (ok. 45 min.). Odsącz fasolę i wsyp do żaroodpornego naczynia ze szczelną pokrywą. Dodaj syrop klonowy, boczek, cebulę, imbir i gorczycę. Piecz, aż fasola wchłonie całą ciecz, stanie się brązowa i miękka (ok. 1,5 godz.).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W