Dahl

Dahl
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 48)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zeszklić cebulę na oliwie. Dodać czosnek, imbir, marchewkę, cukinię i seler. Podsmażyć przez kilka minut. Dodać przyprawy i dynię. Smażyć, aż przyprawy zaczną przywierać do patelni. Jeśli trzeba, dolać odrobinę wody. Soczewicę zmiksować i przełożyć na patelnię. Wlać bulion i dodać liść limetki. doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 20-30 minut, aż soczewica zmięknie. Jeśli trzeba, doprawić wszystko solą. Podawać z kolendrą i cząstkami cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA