Cytrynowa sałatka z indyka

Cytrynowa sałatka z indyka
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.00

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotuj w garnku na średnim ogniu 6 szklanek (1,5 l) wody z cebulą, cytryną, liśćmi laurowymi i majerankiem. Gdy zawrze, włóż do garnka pierś indyczą i gotuj bez przykrycia na małym ogniu przez ok. 20 min. Wyjmij mięso, odłóż, żeby ostygło, wstaw do lodówki na 1 godzinę i pokrój w kostkę o boku około 1 cm. Aby przyrządzić sałatkę z indyka, namocz morele w gorącej wodzie z 2 łyżkami soku z cytryny, aż zmiękną. Zmieszaj majonez, jogurt, cebulę, otartą skórkę z cytryny, majeranek i mak. Dodaj pokrojonego indyka oraz morele i dopraw do smaku. Wstaw do lodówki przed podaniem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA