Croque monsieur

Croque monsieur
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Australijskie Boże Narodzenie (odc.88)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 4 kromki wiejskiego chleba
  • 200 g cienkich plastrów sera comté
  • 150 g jasnej szynki
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka crème fraîche épaisse (lub śmietany 22%)
  • 50 g margaryny
  • sól
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzejcie piekarnik do 220º C (termostat 6-7). Wymieszajcie śmietanę z żółtkiem i przyprawcie solą i pieprzem. Kromki posmarujcie masą ze śmietany i żółtka. Na dwóch kromkach połóżcie na przemian ser, szynkę i ser. Przykryjcie pozostałymi kromkami tak, by utworzyły się dwie kanapki. Okrójcie kanapki w kształt trójkątów lub prostokątów. Na patelni rozgrzejcie margarynę i obsmażcie na niej kanapki, 2 minuty z każdej strony. Następnie wyłóżcie na folię aluminiową i na 5 minut włóżcie do piekarnika.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA