Croque monsieur
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Australijskie Boże Narodzenie (odc.88)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 kromki wiejskiego chleba
- 200 g cienkich plastrów sera comté
- 150 g jasnej szynki
- 1 żółtko
- 1 łyżka crème fraîche épaisse (lub śmietany 22%)
- 50 g margaryny
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzejcie piekarnik do 220º C (termostat 6-7). Wymieszajcie śmietanę z żółtkiem i przyprawcie solą i pieprzem. Kromki posmarujcie masą ze śmietany i żółtka. Na dwóch kromkach połóżcie na przemian ser, szynkę i ser. Przykryjcie pozostałymi kromkami tak, by utworzyły się dwie kanapki. Okrójcie kanapki w kształt trójkątów lub prostokątów. Na patelni rozgrzejcie margarynę i obsmażcie na niej kanapki, 2 minuty z każdej strony. Następnie wyłóżcie na folię aluminiową i na 5 minut włóżcie do piekarnika.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Kuchnia francuska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W