Nerkowce z chili

Nerkowce z chili
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Przygotowanie:

Składniki:
500 g nerkowców
4 białka
1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
2 łyżeczki soli w płatkach
2 łyżki wędzonej papryki

Przygotowanie:
Nerkowce obtoczyć w papryce, pieprzu kajeńskim i soli. Białka ubić na sztywną pianę. Orzechy zanurzyć w pianie, a następnie rozłożyć na blasze. Piec 16 minut w temperaturze 160°C.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA