Confit z tuńczyka
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Męski weekend (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia australijska
- Ilość osób:
- 8
Składniki:
- 1 kg surowego tuńczyka
- 10 g soli morskiej
- szczypta świeżo zmielonego
- czarnego pieprzu
- 30 g imbiru
- 20 g suszonej kolendry
- 1 cytryna
- 500 ml oliwy z pierwszego tłoczenia
- 10 plasterków papryczek chilli
- 5 małych listków laurowych
- 5 gałązek rozmarynu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokroić rybę w 5 cm kostkę. Obrać imbir i pokroić w grube plasterki. Przekroić cytry
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W