Chutney z mango
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: Po-smak świata z Gosią Molską
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty, Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 1/4 szklanki octu palmowego
- 1/4 szklanki łyżki cukru
- 1 łyżeczka płatków chilli
- 6 goździków
- 6 ziaren pieprzu
- 1 łyżeczka uprażonego kminku
- 2 zielone (niedojrzałe) mango pokrojone w kostkę
- 5 cm kawałek imbiru pokrojony w plastry
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W rondlu gotować ocet z przyprawami i cukrem przez ok. 10 minut dodać owoce. Gotować aż większość płynu odparuje, a mango się rozgotuje. W trakcie gotowania można dolewać odrobinę wody gdy płynu będzie zbyt mało, a owoce pozostaną zbyt twarde.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W