Chilli z grilla faszerowane kozim serem
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia jamajska
Składniki:
- strączki chilli odmiany Anaheim (niezbyt ostre)
- pieprz i sól do smaku
- oliwa do posmarowania
- twaróg z koziego mleka
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Opiec papryczki na średnio rozgrzanym grillu. Odłożyć na kilka minut i ostrym nożem zdjąć skórkę. Przekroić wzdłuż, nie rozcinając do końca i usunąć pestki. Nadziewać papryczki serem, posypać solą i pieprzem, ścisnąć brzegi i posmarować papryczki oliwą. Piec na średnio rozgrzanym grillu przez 3-4 minuty, obracając. Papryczki mają się tylko podgrzać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W