Burgery z cheddarem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.90)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 kg mielonej wołowiny
- 335 g sera cheddar
- startego
- 2 łyżki sosu Worcestershire
- sól i pieprz
- 4 duże bułki
- ulubione dodatki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Grill rozgrzać do najwyższej temperatury. Mięso wymieszać ze startym serem i sosem Worcestershire. Doprawić solą i pieprzem. Uformować 4 duże paszteciki, w każdym z nich zrobić niewielkie zagłębienie w środku. Zapobiegnie to wybrzuszaniu w czasie smażenia, kiedy krawędzie się skurczą. Delikatnie natłuścić grill, układać burgery i smażyć przez 5 minut po jednej stronie. Przełożyć je na drugą stronę i dalej smażyć, aż będą gotowe, ale ciągle soczyste. Grillować bułki, aż będą ciepłe. Złożyć w całość z burgerami, wypełnić ulubionymi dodatkami. Porcja na 4 duże burgery lub 6-8 mniejszych.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Kuchnia Ameryki Północnej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W