Burgery z cheddarem

Burgery z cheddarem
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.90)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 kg mielonej wołowiny
  • 335 g sera cheddar
  • startego
  • 2 łyżki sosu Worcestershire
  • sól i pieprz
  • 4 duże bułki
  • ulubione dodatki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Grill rozgrzać do najwyższej temperatury. Mięso wymieszać ze startym serem i sosem Worcestershire. Doprawić solą i pieprzem. Uformować 4 duże paszteciki, w każdym z nich zrobić niewielkie zagłębienie w środku. Zapobiegnie to wybrzuszaniu w czasie smażenia, kiedy krawędzie się skurczą. Delikatnie natłuścić grill, układać burgery i smażyć przez 5 minut po jednej stronie. Przełożyć je na drugą stronę i dalej smażyć, aż będą gotowe, ale ciągle soczyste. Grillować bułki, aż będą ciepłe. Złożyć w całość z burgerami, wypełnić ulubionymi dodatkami. Porcja na 4 duże burgery lub 6-8 mniejszych.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA