Bulion na pieczonym kurczaku
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.48)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 1 kg skrzydełek kurczaka
- kilka marchewek
- pokrojonych na kawałki
- kilka łodyg selera naciowego
- pokrojonego na kawałki
- cebula
- 4 liście laurowe
- 2 gałązki świeżego tymianku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. Upiecz skrzydełka, aż będą złociste. Włóż skrzydełka do dużego garnka, wlej trochę wody na blachę, na której piekły się skrzydełka i mieszaj, aż mięsne resztki odejdą od dna. Przelej do garnka, dodaj warzywa i zioła, zalej zimną wodą i gotuj przez 2 godziny na wolnym ogniu. Odcedź bulion.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W