Big bagietka dla bardzo głodnych

Big bagietka dla bardzo głodnych
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 6 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Dania na karnawał i imprezę

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mozzarellę i rzodkiewki kroimy w plasterki, awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę i za pomocą łyżki wyciągamy zielony miąższ. Kroimy go w plastry i lekko skrapiamy cytryną.
Korniszony kroimy w plastry wzdłuż.
Bagietkę rozcinamy na pół, dolną część smarujemy pastą sambal oelek, kładziemy na niej liście sałaty, awokado, plastry szynki, majonez, korniszony, plastry sera, rukolę i kiełki.
Wierzchnią część bagietki smarujemy masłem i przykrywamy całość dociskając. Owijamy bagietkę papierem śniadaniowym lub do pieczenia, zawijamy sznurkiem i zabieramy do kosza piknikowego, najlepiej wraz z ostrym nożem i deską do krojenia.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA