Big bagietka dla bardzo głodnych
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA 6 (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Składniki:
- 1 duża, szeroka świeża bagietka
- liście sałaty
- masło do posmarowania bagietki
- 1 kulka mozzarelli
- 3-4 ogórki korniszony
- 2-3 łyżki pasty sambal oelek
- 2-3 łyżki majonezu
- 5-6 plastrów szynki
- 2 garście rukoli
- kilka listków sałaty
- 2 garście kiełek
- ½ awokado
- 5-6 rzodkiewek
- ½ cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mozzarellę i rzodkiewki kroimy w plasterki, awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę i za pomocą łyżki wyciągamy zielony miąższ. Kroimy go w plastry i lekko skrapiamy cytryną.
Korniszony kroimy w plastry wzdłuż.
Bagietkę rozcinamy na pół, dolną część smarujemy pastą sambal oelek, kładziemy na niej liście sałaty, awokado, plastry szynki, majonez, korniszony, plastry sera, rukolę i kiełki.
Wierzchnią część bagietki smarujemy masłem i przykrywamy całość dociskając. Owijamy bagietkę papierem śniadaniowym lub do pieczenia, zawijamy sznurkiem i zabieramy do kosza piknikowego, najlepiej wraz z ostrym nożem i deską do krojenia.
Korniszony kroimy w plastry wzdłuż.
Bagietkę rozcinamy na pół, dolną część smarujemy pastą sambal oelek, kładziemy na niej liście sałaty, awokado, plastry szynki, majonez, korniszony, plastry sera, rukolę i kiełki.
Wierzchnią część bagietki smarujemy masłem i przykrywamy całość dociskając. Owijamy bagietkę papierem śniadaniowym lub do pieczenia, zawijamy sznurkiem i zabieramy do kosza piknikowego, najlepiej wraz z ostrym nożem i deską do krojenia.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W