Arancini z gorgonzolą
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Przygotowanie:
Składniki:
6 łyżek masła
posiekana żółta cebula
łyżeczka szafranu
2 filiżanki ryżu arborio
pół filiżanki białego wina
4 filiżanki bulionu z kurczaka
pół filiżanki parmezanu
filiżanka bułki tartej
pół filiżanki gorgonzoli
oliwa
Przygotowanie:
Cebulę zeszklić na 2 łyżkach oliwy. Dodać ryż, szafran, wino i bulion gotować przez 20 minut. Dołożyć masło i parmezan. Wymieszać i zostawić na godzinę do ostygnięcia. Nabierać po pół łyżki ryżu i formować kulki, do środka wkładać po kawałaku gorgonzoli. Obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na oliwie na złoty kolor. Odsączyć nadmiar tłuszczu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W