74.awokado z gorącym dresingiem z boczku

74.awokado z gorącym dresingiem z boczku
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
Sobota w kuchni (odc.74)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
2

Przygotowanie:



Składniki
4 posiekane plastry boczku
2 drobno posiekane szalotki
2 pomidory bez skóry, pokrojone w kostkę
1 łyżka stołowa musztardy francuskiej (można ją wymieszać z odrobiną miodu)
175 ml oliwy z pierwszego tłoczenia
40ml soku z cytryny
2 łyżki stołowe posiekanego szczypiorku
sól
świeżo zmielony, czarny pieprz
2 przepołowione, obrane awokado, pokrojone w dużą kostkę.

Przygotowanie
Smażyć boczek, aż będzie chrupki. Dorzucić szalotki i pomidory, smażyć 5 minut. Dodać musztardę, oliwę, sok z cytryny, szczypiorek, sól i pieprz. Starannie wymieszać. Gdy będzie gorące, polać kostki awokado. Natychmiast podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA