74.awokado z gorącym dresingiem z boczku
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Sobota w kuchni (odc.74)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki
4 posiekane plastry boczku
2 drobno posiekane szalotki
2 pomidory bez skóry, pokrojone w kostkę
1 łyżka stołowa musztardy francuskiej (można ją wymieszać z odrobiną miodu)
175 ml oliwy z pierwszego tłoczenia
40ml soku z cytryny
2 łyżki stołowe posiekanego szczypiorku
sól
świeżo zmielony, czarny pieprz
2 przepołowione, obrane awokado, pokrojone w dużą kostkę.
Przygotowanie
Smażyć boczek, aż będzie chrupki. Dorzucić szalotki i pomidory, smażyć 5 minut. Dodać musztardę, oliwę, sok z cytryny, szczypiorek, sól i pieprz. Starannie wymieszać. Gdy będzie gorące, polać kostki awokado. Natychmiast podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W