72.fasolka w sosie pomidorowym po hindusku
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Sobota w kuchni (odc.72)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki1 łyżeczka oleju
½ drobno posiekanej cebuli
1 łyżeczka mielonej kurkumy
2 drobno posiekane zielone chili
garść świeżej kolendry
1 łyżeczka garam masala
1 łyżeczka soli
4 dymki pokrojone w ukośne plasterki
2 puszki fasolki w sosie pomidorowym (bake beans)
Przygotowanie
W rondlu rozgrzać olej. Wrzucić czosnek i cebulę. Smażyć, aż będą złocisto brązowe. Dodać pozostałe składniki poza fasolą i smażyć, cały czas mieszając 3 minuty. Dodać fasolę, dobrze wymieszać i gotować, aż się zagrzeje.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W