72.fasolka w sosie pomidorowym po hindusku

72.fasolka w sosie pomidorowym po hindusku
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Sobota w kuchni (odc.72)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
2

Przygotowanie:

Składniki
1 łyżeczka oleju
½ drobno posiekanej cebuli
1 łyżeczka mielonej kurkumy
2 drobno posiekane zielone chili
garść świeżej kolendry
1 łyżeczka garam masala
1 łyżeczka soli
4 dymki pokrojone w ukośne plasterki
2 puszki fasolki w sosie pomidorowym (bake beans)

Przygotowanie
W rondlu rozgrzać olej. Wrzucić czosnek i cebulę. Smażyć, aż będą złocisto brązowe. Dodać pozostałe składniki poza fasolą i smażyć, cały czas mieszając 3 minuty. Dodać fasolę, dobrze wymieszać i gotować, aż się zagrzeje.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA