24.comber jagnięcy z musztardą w ziołowej panierce jamesa martina
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Sobota w kuchni (odc.24)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Przygotowanie:
Ziołowa panierka
średnia ciabatta pokrojona w kostkę o boku 2 cm
skórka starta z cytryny
20 g kaparów, opłukanych
20 g filetów anchois
1 mała posiekana cebula
20 g czarnych oliwek bez pestek, posiekanych
1 pęczek bazylii
1 pęczek natki pietruszki
Mięso
1 comber jagnięcy
olej do smażenia
2 łyżki musztardy Dijon
sól i świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie ziołowej panierki
Rozgrzać piekarnik do 120ºC. Ułożyć na blasze pokrojoną ciabattę, kapary, oliwki, anchois, cebulę i skórkę z cytryny. Wsunąć blachę do piekarnika na 2 godziny. Zawartość blachy przestudzić i drobno zmielić w malakserze.
Przygotowanie jagnięciny
Rozgrzać piekarnik do 180ºC. Doprawić comber solą i pieprzem. W dużym rondlu o grubym dnie rozgrzać olej i obsmażyć comber, po 2 min z każdej strony. Posmarować mięso musztardą i obtoczyć w panierce z posiekanych ziół i ciabatty. Piec w płytkim naczyniu ok. 12 min, obracając mięso po upływie połowy czasu, aż będzie średnio wypieczone. Wyjąć comber z piekarnika i odstawić na kilka minut w temperaturze pokojowej. Przed podaniem pokroić na kotlety z kostką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W