Zupa grochowa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 18)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 200 g łupanego grochu namoczonego przez 1,5 godz. w zimnej wodzie i odsączonego
- 2 – 3 pokrojone cebule
- 250 g golonki
- 2,5 litra wody
- 2 liście laurowe
- 6 średnich marchewek skrojonych w drobną kostkę
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wrzucić wszystkie składniki do garnka. Powoli zagotować, odszumować i gotować na wolnym ogniu, aż groch zmięknie, przez ok. 1,5 godz. Wyjąć z golonki kość, a mięso drobno pokroić. Wrzucić mięso do zupy wraz z marchewką i gotować przez ok. 20 min. Posolić i popieprzyć.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W