Ziemniaki faszerowane serem oka
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.35)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 6 sporych ziemniaków do pieczenia
- 2 szklanki sera oka (można zastąpić Port-Salut)
- garść liści natki pietruszki
- posiekanych
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piecz ziemniaki w temperaturze 200°C przez jakieś 45 minut, aż będą miękkie. Odstaw, żeby ostygły.
Obetnij czubek każdego ziemniaka (z dłuższej strony) wydrąż miąższ. Wymieszaj miąższ z serem i natką. Dopraw do smaku i rozgnieć. Napełnij masą wydrążone ziemniaki. Rozłóż na blasze do pieczenia i piecz przez 20 minut, aż ser się roztopi, a ziemniaki będą gorące.
Obetnij czubek każdego ziemniaka (z dłuższej strony) wydrąż miąższ. Wymieszaj miąższ z serem i natką. Dopraw do smaku i rozgnieć. Napełnij masą wydrążone ziemniaki. Rozłóż na blasze do pieczenia i piecz przez 20 minut, aż ser się roztopi, a ziemniaki będą gorące.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia Ameryki Północnej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W