Zielona sałata z dressingiem jogurtowo-koperkowym
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.84)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 455 g mieszanej młodej sałaty
- 1 pęczek koperku
- ½ szklanki jogurtu
- ½ szklanki posiekanego koperku
- sok z ½ cytryny
- 1 łyżka miodu
- sól i pieprz do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zanurzyć sałatę w misce z zimną wodą na kilka minut. Odsączyć, osuszyć w wirówce do sałaty. Włożyć do dużej salaterki, dodać koperek. Wymieszać jogurt z posiekanym koperkiem, sokiem z cytryny i miodem. Tuż przed podaniem polać sałatę dressingiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W