Zapiekanka z ziemniaków
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.40)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 4 ziemniaki do pieczenia
- nieobrane
- pokrojone na cienkie plasterki
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka śmietany
- ¼ łyżeczki tartej gałki muszkatołowej
- ½ szklanki tartego cheddara
- sól i pieprz
- 1 ząbek czosnku
- przekrojony na pół
- 1 łyżka masła
- 1 szklanka bułki tartej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C. Starannie wymieszaj w misce ziemniaki ze śmietaną, gałką muszkatołową, serem, solą i pieprzem. Natłuść naczynie do zapiekania masłem i natrzyj ząbkiem czosnku. Przełóż do niego ziemniaki i posyp tartą bułką. Zapiekaj 1,5 godziny, aż ziemniaki będą miękkie.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W